Εδώ ΜΕΤΡΟ, εκεί ΜΕΤΡΟ… που είναι οι στάσεις;

Μιχάλης Νικολαράκος

Λαγούς με πετραχήλια συνεχίζει να τάζει ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας, μόνο που όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο οι λαγοί μεγεθύνονται.

ΚΑΡΝΑΒΕΙΟ ΜΕΤΡΟ

Ανάμεσα στα πολλά μεγαλεπήβολα,  ιδιαίτερη έκπληξη αλλά και θυμηδία προκάλεσε η αναφορά  του στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ με 4 νέους σταθμούς στα όρια της Καλλιθέας, με σχετική ανάρτησή του. Επικαλείται έναν χάρτη που έχει δημοσιεύσει η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» (εδώ και πολλούς μήνες και χωρίς καμμία συνέχεια),  στον οποίο όντως αποτυπώνεται η πρόβλεψη για την εν λόγω επέκταση. Εδώ όμως αρχίζουν οι απορίες και το (πικρό) γέλιο.

Ας ξεκινήσουμε από τον τίτλο της ανάρτησής του:

«Μετά από αγώνες ετών εξασφαλίσαμε ότι το ΜΕΤΡΟ, στην επόμενη επέκτασή του, θα περάσει από την Καλλιθέα»

Εδώ ο Δήμαρχος μας ενημερώνει ότι μετά από αγώνες ετών πέτυχε τη δέσμευση ότι  ΌΤΑΝ  ξεκινήσει η επέκταση «θα τον… ειδοποιήσουν». Και το ανακοινώνει με καμάρι, ως μεγάλο κατόρθωμα. Πέρα όμως από το φαιδρό της υπόθεσης υπάρχει και η ουσία. Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο απερχόμενος:

1. Ποιοι ακριβώς είναι οι αγώνες του; Πώς έπεισε την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» να φέρει το μετρό (όποτε εκείνη θελήσει… μην ξεχνιόμαστε) στην Καλλιθέα; Δηλαδή η εταιρεία δεν έκρινε συμφέρουσα την επέκταση αλλά την πέτυχε ο κύριος Κάρναβος με τα επιχειρήματά του και την πολιτική του πυγμή; Ποια είναι αυτά τα επιχειρήματα; Σε ποιες συναντήσεις αναπτύχθηκαν;

2. Υπάρχει κάποια μελέτη; Κάποια επίσημη χάραξη; Υπάρχει προϋπολογισμός; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα; Τι χειροπιαστό υπάρχει τέλος πάντων που προσπαθεί ο κύριος Κάρναβος να πιστωθεί;

Το “Καρνάβειο” ΜΕΤΡΟ

ΚΑΡΝΑΒΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Άλλη μια περίπτωση υπόσχεσης χωρίς αντίκρισμα. Ούτε εδώ χρονοδιάγραμμα, ούτε εδώ μελέτη, ούτε εδώ προϋπολογισμός, αλλά και ούτε καν ανάθεση, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία (31/12/2023) για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ… ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

Έργα ανάπλασης πρασίνου, νέα απορριμματοφόρα, νέα αυτοκίνητα λίγο πριν τις κάλπες στη δημοτική επιχείρηση που κλείνει στις 31/12/2023 με νόμο της κυβέρνησης και πολλά άλλα μας λένε. Δε θα τα σχολιάσω εγώ. Το σχολιάζουν οι κάτοικοι  αυτής της πόλης τους οποίους δεν υπολογίζουν, κοροϊδεύουν και απαξιώνουν. Αλήθεια κύριε Κάρναβε; Τι σας εμπόδιζε 9 χρόνια να τα κάνετε όλα αυτά; Ποιο ακριβώς ήταν το εμπόδιο που τώρα έφυγε από τη μέση;

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ

Άφησα το καλύτερο για το τέλος. Μαντέψτε τι είπε ο ανεκδιήγητος «Μαυρογιαλούρος της Καλλιθέας» για τις πρόσφατες πλημμύρες. Μας πληροφόρησε ότι  η Καλλιθέα δεν έχει ανάγκη από καθαρισμό των φρεατίων γιατί διαθέτει αυτοκαθαριζόμενα φρεάτια. Μιλάμε για παγκόσμια ανακάλυψη, μιλάμε για μεγαλύτερη ανακάλυψη από αυτή του ηλεκτρισμού, του τηλεφώνου και της πυρηνικής ενέργειας μαζί. Οι πίδακες που είδαμε λοιπόν δεν οφείλονταν στα φραγμένα φρεάτια και τους φραγμένους αγωγούς. Απλώς τα φρεάτια -εκεί που καθαρίζονταν- είπαν να ανοίξουν και το τζακούζι.  Λίγο ΕΛΕΟΣ παρακαλώ· τυφλωθήκαμε.

Το τζακούζι των… αυτοκαθαριζόμενων φρεατίων

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Λέγεται  -και μάλλον ισχύει-  ότι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απατεώνα είναι μια υψηλή ιδέα. Παραφράζοντας το απόφθεγμα, θα έλεγα ότι από την πρώτη εμφάνιση του ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ και μετά,  το τελευταίο καταφύγιο ενός απελπισμένου πολιτικάντη είναι το ΜΕΤΡΟ.

ΥΓ1: QUIZ (για πολύ δυνατούς λύτες): Πείτε μας ένα σοβαρό και μεγάλο έργο που έγινε στη Καλλιθέα στα 9 χρόνια αυτής της Διοίκησης.

ΥΓ2:  Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από μια διοίκηση που αδικεί, απαξιώνει και προσβάλλει μια ιστορική πόλη αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά, γιατί κάθε ένας από εμάς υποφέρει στην καθημερινότητά του από την εγκατάλειψη και την ανοργανωσιά. Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ξανά την πόλη μας στα χέρια μας. Ας το τολμήσουμε.