Σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένης στην πλατεία Κύπρου – Εγκλωβίστηκε το πόδι της σε σπασμένο μάρμαρο

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου (30/9) όταν η ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να κατέβει πλατύσκαλο στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας.

Το πλατύσκαλο ήταν σπασμένο σε δύο σημεία, η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είδε την εσοχή στο κατεστραμμένο μάρμαρο, κατά τον βηματισμό της εγκλωβίστηκε το πόδι της μέσα στην εσοχή, έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε με το προσωπο στο έδαφος.

Κατά την πτώση της η άτυχη γυναίκα έσπασε το δεξί της χέρι στο ύψος του καρπού και χτύπησε στο κεφάλι. Συγκεκριμένα στην δεξιά κροταφική χώρα απέκτησε ένα επιφανειακό μεν αλλά αρκετά μεγάλο τραύμα από το οποίο αιμοραγούσε.


plkyprou atyxhma hlikiomenhs 002

Το σημείο στο οποίο εγκλωβίστηκε το πόδι της ηλικιωμένης γυναίκας


Διερχόμενοι αλλά και θαμώνες έτρεξαν να την βοηθήσουν, μεταξύ αυτών και ο γνωστός γιατρός της Καλλιθέας, κ. Νίκος Μαρώσης.

Ο ιατρός προσέφερε αμέσως πρώτες βοήθειες διαχείρισης αιμοραγίας πιέζοντας με ένα κομμάτι από ύφασμα το τραύμα στο κεφάλι της ηλικιωμένης γυναίκας.

Στο σημείο έσπευσε διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος από κοινού με τον ιατρό έδεσαν το τραύμα της γυναίκας στο κεφάλι και τοποθέτησαν το σπασμένο χέρι της σε ένα αυτοσχέδιο νάρθηκα μέχρι να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο.


plkyprou atyxhma hlikiomenhs 003

Μερικά μέτρα μπροστά από το σπασμένο μάρμαρο, το σημείο στο οποίο έπεσε με το κεφάλι η ηλικιωμένη γυναίκα


Ύστερα από λίγο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την ηλικιωμένη γυναίκα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες αν η γυναίκα θα στραφεί κατά του δήμου Καλλιθέας για το ατύχημα της.


plkyprou atyxhma hlikiomenhs 004


Σημάδια εγκατάλειψης παντού στην πλατεία Κύπρου, μιας άλλοτε από τις πιό πολυσύχναστες πλατείας όχι μόνο της Καλλιθέας.

Μετά το συμβάν – άγνωστο παραμένει πόσο καιρό είναι σπασμένα τα μάρμαρα στο πλατύσκαλο της πλατείας – εμφανίσθηκε στο σημείο, προφανώς κατόπιν κάποιας εντολής, συνεργείο του δήμου Καλλιθέας για να επισκευάσει την ζημιά, «μπαλώνοντας» τις εσοχές στα σπασμένα μάρμαρα με… τσιμέντο.


plkyprou atyxhma hlikiomenhs 005

Πηγή: https://www.kallitheaonline.gr