Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου «καίει» τον δήμαρχο Καλλιθέας: «Δεν έχει τίποτα στα χέρια του για ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα»

26Σεπ. 2023

Λαγούς με πετραχήλια χαρακτηρίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου Καλλιθέας ο Γενικός Γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας, Μιχάλης Νικολαράκος χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα… «μαυρογιαλούρο».

Ο κ. Νικολαράκος αφήνει να εννοηθεί σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος δεν έχει στα χέρια του κανένα επίσημο έγγραφο, ούτε για ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα αλλά ούτε για Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στο κέντρο της πόλης.

«Ανάμεσα στα πολλά μεγαλεπήβολα, ιδιαίτερη έκπληξη αλλά και θυμηδία προκάλεσε η αναφορά του (δημάρχου Καλλιθέας) στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ με 4 νέους σταθμούς στα όρια της Καλλιθέας» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΕΣΚ και συνεχίζει: «Επικαλείται έναν χάρτη που έχει δημοσιεύσει η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» (εδώ και πολλούς μήνες και χωρίς καμμία συνέχεια), στον οποίο όντως αποτυπώνεται η πρόβλεψη για την εν λόγω επέκταση. Εδώ όμως αρχίζουν οι απορίες και το (πικρό) γέλιο».

«Ο δήμαρχος μας ενημερώνει ότι μετά από αγώνες ετών πέτυχε τη δέσμευση ότι ΌΤΑΝ ξεκινήσει η επέκταση «θα τον… ειδοποιήσουν». Και το ανακοινώνει με καμάρι, ως μεγάλο κατόρθωμα. Πέρα όμως από το φαιδρό της υπόθεσης υπάρχει και η ουσία. Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο απερχόμενος» ρωτά ο κ. Νικολαράκος.

«Ποιοι ακριβώς είναι οι αγώνες του; Πώς έπεισε την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» να φέρει το μετρό (όποτε εκείνη θελήσει… μην ξεχνιόμαστε) στην Καλλιθέα; Δηλαδή η εταιρεία δεν έκρινε συμφέρουσα την επέκταση αλλά την πέτυχε ο κύριος Κάρναβος με τα επιχειρήματά του και την πολιτική του πυγμή; Ποια είναι αυτά τα επιχειρήματα; Σε ποιες συναντήσεις αναπτύχθηκαν; «Υπάρχει κάποια μελέτη; Κάποια επίσημη χάραξη; Υπάρχει προϋπολογισμός; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα; Τι χειροπιαστό υπάρχει τέλος πάντων που προσπαθεί ο κύριος Κάρναβος να πιστωθεί;».

«Δεν υπάρχει ούτε καν ανάθεση για το Open Mall»

Για το πολυδιαφημισμένο Open Mall το οποίο ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, αναφέρει συχνά κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης, ο γενικός γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας τονίζει ότι πρόκειται για «άλλη μια περίπτωση υπόσχεσης χωρίς αντίκρισμα».

«Ούτε εδώ χρονοδιάγραμμα, ούτε εδώ μελέτη, ούτε εδώ προϋπολογισμός, αλλά και ούτε καν ανάθεση, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία (31/12/2023) για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ».

«Φρεάτια με… τεχνητή νοημοσύνη»

Σχολιάζοντας δε πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Καλλιθέας, ο γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπροστά», καυτηριάζει με δηκτικό τρόπο αναφορά του Δημήτρη Κάρναβου μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Καλλιθέα για τα «αυτοκαθαριζόμενα φρεάτια», χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «μαυρογιαλούρο».

«Άφησα το καλύτερο για το τέλος» αναφέρει ο κ. Νικολαράκος.

«Μαντέψτε τι είπε ο ανεκδιήγητος «Μαυρογιαλούρος της Καλλιθέας» για τις πρόσφατες πλημμύρες. Μας πληροφόρησε ότι η Καλλιθέα δεν έχει ανάγκη από καθαρισμό των φρεατίων γιατί διαθέτει αυτοκαθαριζόμενα φρεάτια. Μιλάμε για παγκόσμια ανακάλυψη, μιλάμε για μεγαλύτερη ανακάλυψη από αυτή του ηλεκτρισμού, του τηλεφώνου και της πυρηνικής ενέργειας μαζί. Οι πίδακες που είδαμε λοιπόν (στην οδό Σκρά) δεν οφείλονταν στα φραγμένα φρεάτια και τους φραγμένους αγωγούς. Απλώς τα φρεάτια -εκεί που καθαρίζονταν- είπαν να ανοίξουν και το τζακούζι. Λίγο ΕΛΕΟΣ παρακαλώ· τυφλωθήκαμε».

Στον επίλογο της παρέμβασης του μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα nikolarakos.gr, ο Μιχάλης Νικολαράκος αναφερόμενος στον Δημήτρη Κάρναβο μεταξύ άλλων, αναφέρει: «το τελευταίο καταφύγιο ενός απελπισμένου πολιτικάντη είναι το ΜΕΤΡΟ» και με μορφή quiz ρωτά: «QUIZ (για πολύ δυνατούς λύτες): Πείτε μας ένα σοβαρό και μεγάλο έργο που έγινε στη Καλλιθέα στα 9 χρόνια αυτής της Διοίκησης».

«Στις 8 Οκτωβρίου» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Νικολαράκος «έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ξανά την πόλη μας στα χέρια μας. Ας το τολμήσουμε».

Πηγή: https://www.kallitheaonline.gr